Luisteren met je Ogen – Interactie in online gespreksvoering (in-company training)

Ontdek hoe je uitdagende online gesprekken succesvoller maakt door in te spelen op non-verbale signalen

Ben je een professional die nu veel online gesprekken voert? Zoek je aanknopingspunten om vanuit een sterk contact tot goede afspraken te komen? Wij bieden een online training gericht op het voeren van verbonden professionele gesprekken.

Veel mensen ervaren in hun dagelijkse praktijk belemmeringen in het online werken. Of je nu hulpverlener bent, casemanager, coach, mediator of leidinggevende van een team, je hebt met hetzelfde te maken. Hoe kun je het contact goed houden en lastige thema’s bespreekbaar maken? Het is lastig in te schatten hoe de ander erbij zit. Hoe pik je non-verbale signalen op? Hoe kun je de stemming van de ander herkennen? Hoe bespreek je lastige onderwerpen, terwijl je het contact goed houdt?

In onze doelgerichte en praktische training leer je de belangrijkste non-verbale signalen herkennen en duiden, ook online. Ieder mens heeft een eigen set van terugkerende bewegingen in zijn of haar mimiek. Deze geeft direct inzicht in iemands wensen en behoeften en kenmerkende omgang met spanning. Door deze inzichten te koppelen aan het bewuster inzetten van je eigen intuïtieve waarneming, krijg je opeens de beschikking over veel mogelijkheden om het gesprek naar een hoger plan te tillen.

Ons programma biedt je het volgende:

  • Herkenning van de belangrijkste non-verbale signalen van je gesprekspartner
  • Inzicht in de betekenis van deze non-verbale signalen
  • Training van je waarneming-skills
  • Een groter bewustzijn van je eigen intuïtieve waarneming
  • Een goede vertaling van je inzichten in werkende interventies
  • Meer contact met je gesprekspartner als basis voor ‘het goede gesprek’
  • Praktische oplossingen waarmee je lastige thema’s online kunt bespreken

De focus van de training ligt op het opdoen van nieuwe vaardigheden die je toevoegt aan je professionele ervaring. We helpen je om de voordelen van het online gesprekken voeren ten volle te benutten.

Het programma

Het programma bestaat uit vier dagdelen online training. Tijdens de training ben je continu aan het oefenen en uitproberen. We werken met videomateriaal waarmee je kunt oefenen. Je eigen casuïstiek komt ruim aan bod. De groep van maximaal 12 deelnemers wordt begeleid door twee trainers. De bijeenkomsten vinden plaats in ZOOM.

Data, kosten, aanmelden

Vorm: In-company training, naar keuze online of offline

Data: in overleg (reservering voor vier dagdelen)

Kosten:  in overleg, afhankelijk van vraag en maatwerk

Informatie en overleg:  info@interactieexpert.nl

Online persoonlijke video analyse

We bevelen je van harte aan om naast deze training ook een Online persoonlijke video-analyse aan te vragen. Daarmee krijg je diepgaand inzicht in je eigen non-verbale strategie. Dat wat jij uitstraalt heeft invloed op je gesprekspartners. Als je het herkennen van de signalen van de ander koppelt aan jouw versterkte zelfinzicht, heb je meer impact.

AANBOD: wanneer je besluit om ook een Online persoonlijke video-analyse aan te gaan, bieden wij je de persoonlijke rapportage (à € 150) gratis aan!