Luisteren met je Ogen – Direct aan de slag

Wat ga je beleven in deze training?

Je wordt je bewust van de manier waarop je naar anderen kijkt. Je kijkt anders als je je bewust bent van jezelf. Je kijkt anders als je weet wat er te zien is. Je leert de meest kenmerkende bewegingen in iemands gezichtsuitdrukkingen herkennen. Je leert de achtergrond en betekenis van deze meestal onbewuste patronen, als signalen voor spanning en behoeften

Je leert die inzichten toepassen in verschillende situaties. Je ervaart wat er gebeurt bij toepassing van verschillende acties in de interactie, zowel bij jezelf als bij de ander.

Hoe doen we dat?

We starten de eerste dag met theoretische achtergrond, die je ook direct zelf gaat ervaren. Vervolgens ga je daarmee aan de slag door middel van videofragmenten. Daarna gaan we met elkaar aan de slag. Het beste ‘leermateriaal’ ben je zelf en de andere deelnemers aan de training. Tussen twee dagen door krijg je ‘huiswerk’ mee. De ervaring leert dat het huiswerk waarschijnlijk als vanzelf gaat: als je je bewust bent van waar je op kunt letten, kun je bijna niet anders meer!

Tijdens de tweede dag komen we terug op wat jullie ervaringen zijn en zullen we eerst kort de theorie herhalen. Vervolgens is het oefenen, oefenen, oefenen. De training heet niet voor niets ‘Luisteren met je Ogen – Direct aan de slag

Wat is het resultaat van deze training?

In de interactie ben je in staat meer contact te maken met je gesprekspartner. Dat kun je, omdat je weet wat je moet doen om de ander op zijn gemak te stellen, je kunt aansluiten op de behoefte van de ander. Daarnaast ben je beter in staat jezelf op je gemak te stellen. Als je juist behoefte hebt de spanning te verhogen, omdat de situatie dat vraagt, weet je ook wat je daarvoor kunt doen in verschillend situaties.

Verder leer je ook meer te vertrouwen op je eigen intuïtieve waarneming. Een vaardigheid die we vaak verleerd zijn in de loop van ons leven.

De samenwerking verbetert en je haalt meer en sneller resultaat uit je gesprekken.

Wanneer kan ik meedoen en wat kost dat?

De training bestaat uit twee dagdelen. Data volgen (oktober 2021).

Vorm: online via Zoom

Kosten:  €195, —  ex BTW

Aanmelden